نقاشی سه بعدی با رزین

خلاصه ای درباره ی آموزش

نقاشی، در سه بعد! این یک راهنما برای ساخت تابلوی چندلایه خودتان با استفاده از رزین است. شاید شما با شروع به ساخت تابلوی سه بعدی، بهد چهارم را نیز خوب یاد بگیرید چون باید صبور باشید تا ببینید نتیجه نهایی چقدر خوب و زیبا می شود. این کاری از ویلیام آتوود است و وبسایت ایشان willatwood.com است. توصیه میکنم مراحل کار رو حتما دنبال کنید و اگر به دنبال کار خلاقانه هستید امتحان کنید. دوستان هنرمندی که کار متفاوتی با همین روش انجام می دهند خوشحال می شوم ببینم. (شاید کمی به نظر بیاید توضیح مراحل، کمی پراکنده باشد اما سعی بر این بوده طبق مراحلی که آقای آتوود نوشتند آورده شود اما مراحل را قبل از کار اول کامل بخوانید)

قدم 1

اولین قدم مسلما وسایل مورد نیاز است. اول از هرچیز امنیت کار مهم است. فراموش نکنید برای کار با رزین باید احتیاط کرده و مراقب باشید. نباید با پوست دست تماس داشته باشد و همچنین نباید استنشاق شود. برای این منظور بهتر است از محافظ چشم، دستکش لاتکس، ماسک و اینکه یک اتاق مجزا برای کار اختصاص دهید. حالا وسایلی که برای کار نیاز دارید: رزین، لیوان یکبار مصرف برای اندازه گیری که حجم آن حدود یک پیمانه باشد. چوب بستنی برای مخلوط کردن، ظرفی برای مخلوط کردن بطوریکه خیلی مورد استفاده نیست، سشوار یا تفنگ حرارتی، قلم موی نقاشی، رنگ آکریلیک و قاب چوبی برای نقاشی

قدم 2

اگر می خواهید بطور دقیق بدانید که هر لایه باید چه ضخامتی داشته باشد باید ابتدا حساب کنید چقدر رزین باید استفاده کنید. اول: فکر کنید می خواهید لایه های نقاشی تان چندتا باشد. قابتان هم بتواند همان اندازه جا بگیرد. در اینجا حدود 3 میلی متر در نظر گرفته شده است. دوم: با داشتن ضخامت هر لایه از رزین و تعداد آنها و سطح قاب مورد نظرتان، می توانید حجم کار و در نتیجه حجم رزین دلخواه را به دست آورید. و در نتیجه برای هر لایه...و براساس آن مقدار رزینی که می خواهید را تعیین کنید. سوم: خب پس از پیدا کردن حجم مایع برای هر لایه حالا حجم را دو قسمت کنید و ببینید چقدر باید از رزین و چقدر از ماده فعال کننده آن باید بریزید و مخلوط کنید.
خب وقتی مقدار مواد را پیدا کردید بطور مساوی از رزین (ماده آ) و فعال کننده (ماده ب) بریزید و به مدت 2 دقیقه مخلوط کنید. مخلوط کمی گرانرو است یا مثلا شبیه عسل است و رقیق نیست. از مقدار مواد مطمئن باشید که کاملا پوشش میدهد. همچنین مواد مخلوطی کاملا همگن باشند و در این مرحله در آن کلی حباب وجود دارد.

قدم 3

ابتدا قاب را با لایه اول رزین پر کنید. قاب را شیب کنید تا رزین همه جای قاب را بگیرد. با شیب کردن قاب رزین دیواره های قاب را نیز می پوشاند. این باعث می شود روی دیواره ها نیز بتوان به راحتی اگر طرحی دارید پیاده کنید و این خیلی راحتت تر از روی چوب است. حال برای اینکه حبابها حذف شوند، باید سشوار را مرتب تکان دهید برای اینکه هم رزین بطور یکنواخت همه جا پخش شود و هم حبابها از بین بروند. حبابهای بزرگ به راحتی میترکند ولی دنبال حبابهای کوچکتر باشید می توانید از چراغ قوه هم برای یافتن آنها استفاده کنید.

قدم 4

غیر از حباب، چیزی که معمولا همه جا وجود دارد و نمی توانید جلویش را بگیرید، پرز، مو، گرد و خاک و غیره است. معمولا درآوردن آنها کار بسیار سخت و حتی غیرممکنی هست. اما یکسری متدهای خاص می توان آنها را برداشت. به مراحل زیر دقت کنید. الف- ابتدا مو یا گردوخاک را بیابید. با تاباندن نور روی کار، سعی کنید به دنبال پرز و مو بگردید. به خوبی همه جا را بررسی کنید با چراخاندن نور سعی کنید مویی را که در لایه ای قرار گرفته و مشخص هست را پیدا کنید. در حد امکان برای هر لایه این کار را انجام دهید زیرا با گذاشتن لایه ها، ضخامت بیشتر شده و کار سختتر می شود. ب- شما می توانید از تکه های کاغذ برای جدا کردن مو استفاده کنید. لبه های کاغذ برای این کار بسیار مناسبند و با لبه های آن می توانید مو را بردارید. سعی کنید فقط یکبار این کار را انجام دهید و بیشتر از آن شاید باعث بشه که رد کاغذ روی رزین بیفته. پ- تا وقتی رزین پایینی خشک میشه برای اینکه دیگر مو و پرزی داخل آن نریزد روی آن را با یک فویل بپوشانید. ج- گاهی اوقات ممکنه دیگه نتوانید مو یا هر چیزی شبیه آن را از داخل رزین بیرون بیارید. در این مواقع معمولا هنرمند واقعی معمولا یک راه حل هوشمندانه پیدا می کند(گریه و زاری نمی کند). مثلا خالق همین اثر یک سری مراحل یا کارها را به طرح خود اضافه می کند بطوریکه بتواند آن را بپوشاند. درواقع یکی از المانهای هنر و طراحی این است که شما بتوانید برای مسائل راه حل های مناسب و هوشمندانه پیدا کنید. وگرنه می توانید رزین را بتراشید و مو را بردارید که این کار زیادی میبرد.

قدم 5

حال باید هر مرحله را خشک کنید. برای خشک کردن رزین باید از گرما یا همان سشوار استفاده کنید. فراموش نکنید در هوای آزاد خشک شدن رزین بسیار طول می کشد و همچنین سعی کنید بیش از اندازه نیز داغش نکنید. اگر زیاد داغ شود مثل تصویر زیر می شود و فرم خود را از دست می دهد. در دمای اتاق رزین برای خشک شدن 8 ساعت زمان می برد.

قدم 6

خب، حالا موقع نقاشی کردن است. نقاشی روی رزین بسیار سخت است. زیرا رزین سطح صاف و لغزشی دارد برای همین رنگ بخوبی جذب نمی شود درواقع با یک حرکت رنگ روی رزین نمی نشیند. اما از طرف دیگر به اضافه کردن برخی المان های نیمه شفاف کمک می کند. تعدادی از مثال ها را در عکسها میبینید. همچنین برای اینکه چند طرح بزنید باید ابتدا اجازه دهید طرح اول خشک شود، و سپس بعدی را بکشید. همچنین یکی از خوبی های این نوع نقاشی این است که اگر طرحتون خوب نشد می توانید از روی رزین تا خشک نشده پاکش کنید. همچنین میتوانید رنگی که خشک شده را خیلی آرام بتراشید. این درواقع به این معنیست که شما می توانید با قلمو نقاشی یکبار امتحان کنید و دوباره پاک کنید. ممکن است پس از تراشیدن کمی لایه رزین خراشیده شود که عیب ندارد، زیرا لایه بعدی را که ریختید همه اینها را می پوشاند و مشکلی پیش نمی آید. گاهی برای اینکه خطهای تیز و راست و یا موجدار و ظریف اجرا شود از چسب های رنگی استفاده می شود. مثل خالق این کار که در تصویر دوم می بینید که از نوار چسب استفاده شده است. در عکسهای بعدی نیز می توانید این را مشاهده کنید...پس از تمام شدن نقاشی در هر لایه و خشک شدن رنگ، موقع تمیز کردن سطح می شود که می خواهید مثل کریستال روشن باشد و بدرخشد. برای این کار توصیه می شود از یک دستمال کاغذی مرطوب و سپس دستمال میکروفایبر به همان روش تاباندن نور استفاده کنید. همانطور که از تاباندن نور برای پیدا کردن پرز و مو استفاده می کردید. باز هم می گویم که از خراشهای کوچکی که روی سطح ممکن است ایجاد شده باشند نگران نباشید. خب پس از پاک کردن موقع ریختن رزین بعدیست.

قدم 7

گاهی با وجود کار تمیز اما امکان دارد که باز گردوخاک وارد کار و رزین شود. خب این اصلا خوب نیست. در این مواقع باید باز بتراشید و دوباره رزین بریزید. و اگر همیق باشد باید از یک ابزار چرخشی استفاده کرده و به کمک یه شنباده گردوخاک را سنباده بزنید (گریت 600 مناسب است) و دوباره رزین بریزید. باید خیلی دقیق و خوب کار کنید تا کارتان خراب نشود.

قدم 8

رزین پس از مدتی بخاطر اشعه نور لامپ کم کم زرد رنگ می شود. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از یک لایه محافظ UV استفاده شود. در نظر داشته باشید که رزین چندلایه سنگین است پس شما باید از ماده ای استفاده کنید که وزن را نه تنها زیاد نکند بلکه کنترل هم بکند. در اینجا از برش لیزری اکریلیک سفید استفاده شده است. همچنین برای آویزان کردن آن نیز باید مراقب باشید زیرا بخاطر رزین قاب سنگین است. سعی کنید دو پیچ هم در زیر قاب قرار دهید.

قدم 9

خب در تصاویر زیر میبینید که می توانید شکل ها و فرم های مختلف نقاشی سه بعدی را انجام دهید و نمونه کارهایی از این دست از خالق اثر می باشد. خلاقیت شما در آفرینش طرح های زیبا و متفاوت بسیار مهم و تاثیر گذارند. من کار خودم را در آینده حتما در سایت قرار خواهم داد دوستان عزیزی هم که این کار را دوست داشتند اگر انجام می دهند دوست دارم ببینم و اگر نظری هم داشتند خوشحال می شود ببینم. موفق باشید و امیدوارم لذت برده باشید.

نقاشی سه بعدی با رزین

دوسش دارم(2 )

تاریخ انتشار۹۵/۰۴/۲۲
تعداد بازدید 0
QR code

به اشتراک گذاری آموزش



ارسال پیام