آموزش پرورش بونسای(سیم بستن، بخش هفتم)

خلاصه ای درباره ی آموزش

در آموزش پرورش بن سای در بخش پنجم توضیحاتی درباره نحوه حالت یا شکل دادن به بن سای ارائه کردیم. دو روش اصلی را نام بردیم. یکی هرس کردن بود که در بخش ششم آموزش داده شد و دیگری سیم پیچی یا سیم بستن بن سای است که در این آموزش از آن خواهیم گفت. 

قدم 1

چند نکته را در همین قدم اول باید به آن اشاره کنم. اول اینکه می توان هرسال عملیات سیم بستن بن سای را انجام داد. برای درختان برگریز اواخر زمستان که برگی ندارد و سیم بستن راحتتر است، بهتر است. در فصل رشد به دلیل رشد سریع، شاخه ها کلفت تر شده و سیم پوست درخت را می برد و زشت می شود. باید مرتب درخت را چک کنید و به موقع سیم ها را باز کنید.

قدم 2

سیم های مورد استفاده برای این کار، معمولا دو نوع هستند. یکی آلومینیوم آندایز شده و دیگری مس پخت داده شده. سیم آلومینیومی برای درختان برگریز و سیم مسی برای درختان سوزنی مناسب هستند. اما برای کسانی که بار اولشان است، سیم آلومینیومی توصیه می شود زیرا راحت تر است برای کار کردن. این سیمها در ضخامت های مختلف وجود دارد. اما برای شروع ضخامتهای 1، 5/1، 5/2 و 4 میلی متر مناسب است. برای شاخه های کلفت، توصیه می شود که ابتدا آنها را با چوب های کوتاه ببندید. زیرا آنها را از آسیب دیدن موقع خم شدن، حفظ می کند.

قدم 3

اما چگونه سیم را ببندید. سعی کنید دو شاخه ای که ضخامت یکسان دارند را به یک قطعه سیم، در نزدیکی هم سیم پیچی کنید. شاخه های باقیمانده را با تک سیم به صورت جداگانه ببندید. تمام شاخه هایی که می خواهید قبل از خم شدنشان به آنها شکل دهید را سیم ببندید. اگر می خواهید کل یک درخت را سیم ببندید، باید از تنه درخت بن سای شروع کنید به سمت شاخه اصلی و سپس بقیه ساخه را سیم پیچی کنید. به عنوان یک قانون کلی، باید از سیمی که یک سوم ضخامت شاخه را دارد استفاده کنید. سیم باید آنقدر ضخامت داشته باشد تا بتواند شاخه را نگه دارد. دو نوع سیم پیچی داریم. دابل و یک.

قدم 4

دابل(دوتایی) بستن بن سای: 1- ابتدا یک جفت شاخه ای که می خواهید ببندید را انتخاب کنید؛ این دو باید ضخامت یکسان داشته باشند و کنار هم قرار گیرند. بخاطر داشته باشید، سیم باید دور تنه یک یا دو دور پیچانده شود. در این صورت سیم با خم شدن شاخه ها، کنده نخواهد شد. 2- حال به اندازه ای که می خواهید، سیم ببرید، برای بستن هر دو شاخه. 3- سیم باید دور شاخه در زاویه 45 درجه بسته شود(زاویه سیم با محور شاخه). 4- برای اینکه شاخه ای به سمت پایین خم شود باید سیم از سمت پایین بیاید و آن را ببندد. برای اینکه سمت بالا خم شود، سیم نیز باید از سمت بالا بیاید. 5- پس از بستن شاخه های همسان، سایر شاخه ها را به روش تکی ببندید... در روش تکی هم باید به اندازه سیم بریده شود و زاویه هم 45 درجه است. وقتی چند سیم استفاده می شود سعی کنید سیم ها روی یک خط منظم باشند.

قدم 5

حال آموزش قدم به قدم سیم بستن با تصویر: گیاهی را که می بینید را انتخاب کرده ایم. در اینجا از سیم با ضخامت 3 میلی متر استفاده شده است و در زاویه 45 درجه بسته شده است. شما دقت کنید که باید ضخامت سیم یک سوم شاخه باشد. سپس سیم را با سیم چین ببرید.

قدم 6

این قسمت از شاخه با سیم 2 میلی متری بسته می شود. این سیم را خیلی منظم در راستای سیم قبلی می بندیم. قبل از بستن آن به دور شاخه های مجاور.

قدم 7

همینطور بستن را به شاخه های نازکتر با سیم 1 میلی متری ادامه می دهیم.

قدم 8

سیم بستن که کامل شد. شاخه های مورد نظر را به همراه شاخه های اطراف را به شکلی که دوست داریم خم می کنیم.

قدم 9

مثلا برای درخت سوزنی زیر می خواهیم شاخه های پایینی را خم کنیم. برای این کار ابتدا یک قطعه ماده ای که مراقب شاخه باشد را روی آن بگذارید و سپس یک قطعه ضخیم از سیم را جدا کرده و به شکل قلاب روی آن بگذارید. مانند شکل. سپس سیم را به گلدان یا یک ریشه قوی، گره بزنید.

قدم 10

با یک سیم نازک شاخه را به پایین گره بزنید و به اندازه کافی شاخه را خم کنید. نه زیاد و نه کم. خیلی

آموزش پرورش بونسای(سیم بستن، بخش هفتم)

دوسش دارم(3 )

تاریخ انتشار۹۵/۰۵/۳۱
تعداد بازدید 0
QR code

به اشتراک گذاری آموزش



ارسال پیام